Sušeni paradajz


Sušeni paradajz možete sami staviti u ulje sa omiljenim začinima. Sjajno ide u soseve za picu ili pastu, takođe je i odličan dodatak u fokači!

mi smo koristili na:
30 kom paradajza
2dl maslinovog ekstra devičanskog ulja
1 kašičicu šarenog bibera u zrnu
1/2 kašičice suvog origana
1 kašičicu suve tucane paprike

za rehidrataciju paradajza:
u šerpu stavite suvi paradajz, vodu i kašiku sirćeta, staviti da provri i ostaviti da stoji u ključaloj vodi oko 5-10min / paradajz treba da ostane malo žilav

Sirće u rehidrataciji koristimo zbog mogućnosti javljanja botulizma, takođe ako koristite sveže začine ili sveži beli luk paradajz iskoristite u roku od par dana, bakterije koje izazivaju botulizam su retke ali se osećam obaveznom da vam napomenem da može da se desi kao i da nepravilno rukovanje hranom može izazvati i tu bakteriju koja ne izaziva neke neprijatne mirise da bismo je lako uočili.

Comments