Krmenadla sa hrskavom kožicom

Ništa lepše od stočnog mesa sa hrskavom kožicom. 
Krmenadle u komadu sa kojih nije skinuta koža prvo treba začiniti. Izmešati so, šareni biber mleveni, majčinu dušicu pa zaseći kožu kao na slici i utrljati mešavinu začina. Preliti sa malo ulja i ostaviti da odstoji u posudi u kojoj ćemo peći/ ja volim preko noći ali ne kraće od 2h. Rernu zagrejati na 130° i ubaciti poklopljeno meso. U zavisnosti od veličine komada mesa peći ga minimum 2h poklopljeno / naš komad je imao oko 3kg pa je pokriveno u rerni proveo 4h. Na polovini vremena otklopiti, zaliti skom koje je meso pustilo i sa 1dl piva. Posle 2-4h skinuti poklopac, zaliti meso ponovo sokom, ako nema puno soka dodati još malo piva i vratiti u rernu otkriveno. Pojačati temperaturu na 200° peći još minimum 1h. Kožica će postati hrskava a meso će biti sočno.
Ovo meso se savršeno slaže sa džemom od luka. 

Comments