Junetina na kineski način




Za ovo jelo jako je bitan sos.
Sos 
pravimo u manjoj šerpici
° 20 ml tamnog soja sosa
° 10 mi sirćeta od šljiva ljutog 
° 15 ml balzamovog sirćeta
° 2 čena belog luka
° suncokretovo ulje
° kašika gustina
° voda
° ljuta papričica sitno seckana
Na blago zagrejanom ulju prodinstati beli luk i ljutu papriku, dodati gustin, malo promešati i nalti sa šoljom vode. Dodati soja sos, balzamovo i sirće od šljive (ako nemate može i bez njega). Pustiti da provri mešajući. Ako  vam se učini da je gusto dodati još vode.
Za jelo
° 300g junećeg mesa
° 300g kupusa
° 1 šargarepu
° 200g pečuraka
° 200g praziluka
° 2 paprike
° 50g kikirikija
° 2 čena belog luka 
° gustin
° soja sos
Svo povrće i meso iseckati na štapiće. Beli luk sitno iseckati. Meso uvaljati u soja sos pa u gustin. 
U dubokom tiganju ili voku ako imate na zagrejanom ulju prvo ispeći meso. Kada je meso pečeno izvaditi ga iz tiganja i na tom istom ulju prodinstati povrće i to ovim redom: 1min beli luk pa dodati šargarepu, posle minut dodati papriku, pa za minut praziluk, posle još jednog minuta pečurke, posle minut dodati kikiriki, posle dva minuta kupus a posle još dva minuta meso koje smo ranije isekli. Dodati sos koji smo na početku napravili / ako imate više sosa nego što vam treba stavite ga u teglu i držite u frižideru. Još minut pecite i gotovo. 
Mi volimo da ovo jelo jedemo sa šarenim pirinčem.

Comments