Sastojci:
720gr brašna
625ml
tople vode
3
kašičice instant kvasca
52gr
šećera
2
kašičice soli
60ml
mas.ulja
Priprema:
Prosejati potrebnu kolićinu brašna u
vanglu. U vodi razmutiti šećer i kvasac, kada kvasac proradi u to dodati
maslinovo ulje i smesu sipati u vanglu sa brašnom. Testo zamesiti varjačom i
kad se sve sjedini (biće mekano i lepljivo), napraviti
lopticu koliko može i preliti preostalim uljem iz merice. Sve pokriti
samoprijanjajučom folijom i ostaviti 2 sata (treba da se udvostruči). Na
obrašnjavljenu površinu izručite testo (i dalje je dosta lepljivo) i počnite da
ga razvlačite i mesite, sve vreme pokušavajte da u testu zarobite što više
vazduha (vidi sliku). Nakon toga testo podelite na tri dela i formirajte
loptice i testo je spremno. Možete da
počnete da pravite pizzu. Testo koje vam je ostalo možete da držite u frižideru
i pre upotrebe ga treba izvaditi sat dva
ranije.
Prijatno!!!!
Comments
Post a Comment