Sote stroganoff



Sastojci:

600 gr junetine
200 gr pečuraka
1 srednja glavica crnog luka
kiseli krastavčići
kapri
mileram
bujon
peršunov list
ulje ili puter
brašno
senf
biber
so
vočester sos

Priprema:

Junetinu iseći na rezance pa poprskati vočester sosom, začiniti solju i biberom, uvaljati u brašno, potom peći na zagrejanom ulju dok meso ne dobije braon boju. Meso izvaditi, pa u istoj masnoći propržiti crni luk pa dodati pečurke iseckane na listiće. Potom dodati kisele krastavčiće isečene na tanke štapiće i kapre sitno siseckane. Ostaviti da se dinsta par minuta pa zaliti goveđim bujonom i sve to kuvati na umerenoj temperaturi 5 minuta. Nakon toga dodati senf i mileram kao i so i bibera po ukusu. Kada meso bude mekano na samom kraju dodati sitno naseckani peršunov list.
Kao prilog poslužiti pirinač.

Comments